Monday

Măgarilor, să vă fie ruşine!

Şoareci şi oameni

Dragă care eşti primar de Bucureşti,

Ia de aici şi cultivă-te. Când te urci în maşina care consmă mai mult pe lună decât au oamenii ăştia nevoie să mănânce. În aceeaşi lună.

Tu concepi ideea de a nu avea apă caldă, de a încălzi apa în oală şi de a te spăla în lighean? De a încălzi vreo 3-4 oale, să te speli pe cap şi să te clăteşti cu oţet, că nu ai bani de balsam? De a înmuia hainele câteva zile, că nu mai poţi freca la mână. Să speli geaca de iarnă o dată doar, că se usucă greu şi tu oricum nu ai alta.

Să îţi faci temele la lumânare şi când nu o ai, să te trezeşti la 6 dimineaţa, să apuci să mai scrii 2 rânduri în lumina răsăritului ăluia romantic de te  pupi tu cu al tău? Să îţi miroase hainele a fum, că la tine în casă se face foc cu lemn, soba e veche şi hornul necurăţat de prea mulţi ani? Să râdă colegii de clasă de pantalonii pe care-i porţi de o săptămână, că sunt "ăia de şcoală" şi alţii n-ai?

Holul tău e mai mare decât boxa în care locuiesc oamenii ăştia. Şi al meu. Dar tu poţi face mai mult decât mine. Pupă în dos pe cine vrei, dar sa iasă ceva bun şi pentru altcineva. Da, pentru ţiganii care nu fură, care spală scările creşei unde ceilalţi îşi duc copii, nu tu. La creşele de vegani şi montesiori n-ar angaja nimeni o ţigancă cu probleme.

Dacă ai o jumătate de oră de discutat despre cum cea mai mare problemă a ţării noastre e circulaţia din Bucureşti, încărcată neapărat de manifestările culturale în spaţiu public (public, madamă), poate ai una şi pentru oamenii care trăiesc nu în canale, că aşa le place lor şi oricum nu ai ce să le faci, ci în boxele în care-ţi ţii tu schiurile şi papucii de iarnă. Unde-ţi ţii clăparii, au o saltea şi o faţă de plapumă care e cearceaf, cuvertură şi pătură.

Prea mulţi uităm de unde am plecat şi cine am fost înainte de tocurile cu 500 de lei din mall şi impresiile de fashion blogger, care nu te lasă să nu îţi cumperi rujul. Care costă cât o juma de salar.

Măgarilor, să vă fie ruşine!

No comments:

Post a Comment