Thursday

Ploaia de azi


Astazi a plouat. De fapt, a fost ninsoare amestecata cu stropi mari de ploaie.Erau reci. Am trecut podul pe jos. Erau si ei cu mine. Ultima parte de drum am strabatut-o singura. E prima ploaie prin care ma plimb anul acesta. Ma asteptam ca picioarele mele sa o ia la fuga si sa ma traga dupa ele.Dar nu a fost asa. Am incetinit pasul, am dat drumul la player si ascultand Paramore, imi satisfaceam placerea de a ma simti biciuita de apa. Am facut ca drumul sa nu se termine atat de repede ca de obicei.
Stiam ca il voiam pe el. Sa imi zambeasca si sa ma sarute. Apa imi siroia din par,pantalonii era uzi leoarca, sketcher-ii pareau ca tocmai iesisera de sub dusul iernii,cate-o picatura se oprea pe varful nasului,se uita curioasa in jur si sarea jos cu piciorusele-i vesele si printre oameni cu umbrele, eram singura care zambea.Stropii mi se opreau arsi pe buze,se plimbau, cereau instructiuni si pana sa o ia din loc, ii gustam, imi inecam limba in stropii colorati.Mi-a venit in minte versul "culorile au propria lor semantica".Ploaia e dulce.Are gust de mere.Zambeam din suflet.Eram bine.I-am umplut mamei holul cu apa.Si eu zambeam.Aveam urechile inghetate.Si eu zambeam.Ma simteam eu din nou.Impacata.A fost cea mai catharsica experienta din ultima vreme.Ploaia inca lovea furioasa si prejudecatile omului "de casa" m-au tinut in interior.Dar acum nu mai aveam nevoie de ea...

21 comments:

  1. Foarte "delicat" scris. Da, merg la nationala la latina in vacanta de Paste, la Botosani. :)

    ReplyDelete
  2. si totusi ma doare

    ReplyDelete
  3. http://www.piticigratis.com/2009/03/scrisoare-catre-liceeni/

    ReplyDelete
  4. cica avea gust"De mere" :))

    asta e si vb ta ,nu:P?

    cata poezie ai in tine...io daca treceam podu mures pe jos,pe ploaie tot ce puteam comenta era "bag pla ce m-am udat,si la co*ie is ud"
    :))

    ReplyDelete
  5. si tu vii la botosani pt olimpiada de latina ?:>

    ReplyDelete
  6. ce fel de recomandari ?cu cea mai mare placere :d

    cum facem ?

    ReplyDelete
  7. Felicitari pentru originalitate, desi nu e genul meu esti superba in scris...m-ai cucerit si m-ai surprins.
    Printre atatia dobitoci si imbecili(unde ma includ si pe mine) esti o stea

    ReplyDelete
  8. Ploaia de azi, va fi(tu zici fii) cea de maine si cea de maine va fi(iarasi tu zici fii) cea de azi, iar sunetul ploii te orbeste ca un soare izbitor si nu vezi lumina din launtrul tau.
    Nimic nu e ceea ce este(zici tu), dar totul este ceva care daca are un nume va fi cunoscut de oameni, iar daca nu , atunci va fi descoperit de mine(lauda de sine nu miroase a bine;)

    ReplyDelete
  9. Cand am ajutat la nasterea lumii, m-am gandit ca merit mai mult decat un pahar de apa, si aia culeasa din marea de ploaie dar nu am primit mai mult...
    Merit mai mult, decat doua cuvinte scrise de tine pe inima mea...ajuta-ma dumnezeirea ta
    sa trec peste desfiintarea mea, nu-mi ascunde fericirea, adevarul, cunostinta, absurdul si iubirea doar pentru ca Tu poti sa ma misti ca o papusa.
    Tot ce am scris e doar o gluma, facuta de tine prin mana mea, doar ca sa-ti bati joc de o fiinta tocmai de Tine zamislita
    Fie dupa voia Ta, crede si nu cerceta!!!

    ReplyDelete
  10. crede si nu cerceta?!?!?!
    cat de gresit :D

    ReplyDelete
  11. @asta mica;))
    cand stii sa te bucuri de o ploaie poti naste o furtuna dintr'un pahar cu apa...gol

    ReplyDelete
  12. si mie imi place ploaia!cea care sterge amintirile urate!le spala efectiv!

    ReplyDelete
  13. aia mica:">are dreptate jokebox, pe de-o parte...e buna ideea...
    ms lume!

    ReplyDelete
  14. melaniei "cathartic"

    eu aştept o ploaie de vară
    urmată de grindină
    să-mi ciuruie nopţile albe
    cuibărite sub piele

    ReplyDelete
  15. si eu vreau ploaia aia:), anonimule

    ReplyDelete
  16. Sa spui ca iti place ploaia inseamna sa te recunosti diferit.Sa vezi mai mult in ploaie decat niste stropi mari,sa vezi mai mult decat niste haine ude sau o coafura stricata,asta este cu adevarat important.
    Martin Page scria un lucru interesant"Uneori ploaia ma face sa ma indragostesc fara sa stiu de cine".

    ReplyDelete