Wednesday

Patologie si oarecum incurabil

Pentru ca inghetata de la 1 a capatat din nou sensul menit.

Barbatii astia sunt o specie tare nazdravana. Catre imposibil de inteles. Nu, nu. E gresit ce se spune despre noi, femeile. Suntem simple, vrem lucruri simple si iubim simplu...sau salbatic, dar tot cu s.

Caz  I
Barbatul-acid. Asta n-are treaba cu sentimentele, sentimentalismele sau flori/ciocolata in anumite zile de 14. Batjocura fata de alti membri ai speciei subjugati de o boala inca incurabila (poate cu whiskey) este omniprezenta. El nu are nevoie de dragoste, femei sensibile sau relatii stabile.
Si totusi sa nu zambesti cand ti se cere sau sa-ti bagi una-alta cand ti se spun sensibiloase, ca femeie, inseamna sa ti-l legi de crac pe veci. Odata te-ai trezit ca e indragostit lulea si ca domnul Dur nu mai e atat de Dur[u].

Caz II
- Uite care e faza. Putem incerca, nu zic nu. Dar fara limite, concesii si alte sacrificii de roman.
- Adica?
- Daca ti se ofera ceva, apuca cu amandoua mainile.
- Dar nu, eu as vrea...nu as putea...eu te...cred, cel putin...
Majoritatea barbatilor isi doresc o femeie incapabila de gelozie. Daca ar fi de acord si cu un statut de open relationship ar fi absolutamente perfect. Ghici ce? Cand dau de ea, numai ca nu incep sa planga:
- Dar eu vreau sa fiu doar cu tine.
Si tot noi femeile suntem alea complicate.

Caz III
Timp. Spatiu. Nervi. Stomac. Ciocolata. Rabdare. Echilibru.
Lipsa de ele te duce inevitabil spre imposibilitatea unei relatii tipice. Asa ca ii spui omului : da, suntem impreuna, pentru noi, cu noi, dar... Un fel de fiecare cu a masii. Exista atractie, exista chimie. Potential valorificat. Insa fara implicatii sentimentale. Capul pe umeri, ca bine-i sta acolo.
S-apoi cate dureri, betii si neuroni ucisi uite-asa ca nu exista reciprocitatea prin inimi.

Caz IV
Indragostitii. Astia mi se par cei mai periculosi. Moi ca gelatina din Tom si Jerry si mereu mult prea doritori sa iti faca pe plac, de parca alta treaba decat sa astepti sa apara altcineva sa iti dea tie ce ai nevoie  n-ai. Niste drame, niste fofilari si niste tipete de animal cu supradoza de iubire ca aici nu gasesti. Plang, trag de tine, beau, se mai sinucid sau macar incearca, pentru ca in final sa se victimizeze si tu sa fii rahatul care i-a prabusit deodata cerul.

Caz V
Esti cu o tipa de o vreme. Rutina, poate plictiseala si teama. Ca nu ea e aleasa. Apare alta si din top in hop te trezesti ca iti cam place copila. Speri ca va trece, dar se imprima bine in tine si calci stramb. Apoi oficializezi si ii acorzi pozitia cuvenita. Dai papucii uneia dupa ce esti sigur ca cealalta te vrea. Merge, nu merge, n-ai de unde sa stii. Dar in loc sa o iei incet, sa savurezi pacatul, bagi la planuri de viitor, calci peste oamenii si arunci cuvinte importante pe care nu esti constient ca nu le simti. Sufocata, pasarea isi ia zborul, pentru ca prezicerile ei s-au indeplinit, dar pasaroiul se numea Iuda. Cand incepe sa scartaie, tatonezi terenul altundeva. Ahtiat dupa afectiune, sari dintr-o relatie intr-alta, speriat de nopti goale, singuratate si lipsa de sprijin. Pune mana pe-un perete. E suficient sprijin acolo.

Pe discutii de-astea teribiliste imi pierd noptile in orasul in care mi-e locul.  N-ar strica ca unii -nu zic cine- sa-si dea seama de ceea ce vor. Noi stim de mult, dar nimeni nu s-a prins de treaba asta, asa ca arunci un "nu inteleg femeile astea"si-apoi iti dai pumni in cap ca ai fost un tampit.

Barbatii sunt niste femei de-astea descrise in tot soiul de elucubratii ieftine.



6 comments:

  1. Si mai sunt cazuri. Da' astea 5 is epice!

    ReplyDelete
  2. Voi vreti un singur lucru, iar acesta va e oferit in tot atatea feluri cati barbati sunt pe Pamant. Nu trebuie decat sa alegeti unu.
    Tot voi ramaneti cele complicate, dar doar pt ca ne place sa va consideram asa.

    ReplyDelete
  3. @Liz mai sunt, bata-i norocul de imprastiati
    @Skely "dora" barbat esti. nici nu puteai sa spui altceva.

    ReplyDelete
  4. bun bun. imi place cat esti de BIG BROTHER

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete