Friday

Tratat de specialitate [introducere]



E un fenomen, Ca fiecare fenomen existent intr-o societate post-comunista, dar mai ales intr-o societate aflata intr-un proces de dezvoltare, a aparut din nevoia omului de a soca, de a impresiona, de a evolua. Evolutia e un cuvant intalnit atat de des, incat toti considera ca ii cunosc intelesul. Evolutia, este prin defintie, un proces care aduce imbunatatiri la situatia actuala. Simplu:e ceva mai bun decat ce a fost.
Dar revenind la fenomenul dezbatut, e ceea ce vedem in fiecare zi pe strada, la cafenea , in scoala, in media sau mai rau, acasa. Un fenomen atat de prolific, incat se raspandeste cu viteza unui virus mortal, avand efect asupra celor mai multi. Deci putem vorbi despre o epidemie.Ar trebui sa se instituie, chiar de la sine putere, o stare de carantina. Dar cei afectati de acest virus sunt in numar atat de mare, incat nicio zona nu e suficient de mare sau dotata sa devina "spatiul de carantina".
Facultatea de a intelege revine, in ziua de astazi, unui numar mic de oameni. Ei sunt aceia pe care ii vezi marginalizati sau in localuri cu revista de presa pe geam.Dar sunt sufocati de multimea triburilor, care au aceeasi fundatie:spiritul de turma.Conducatorul e cel mai bogat, nu neaparat inteligent.Dejectiile lumii sunt in continua dezvoltare si tind sa acopere toata zonele ca o negura de nepatruns, iar in final toti vor fi afectati de aceeasi boala, numita de specialisti: "meduza de club".

5 comments:

  1. cata realitate...cat de trist:))

    ReplyDelete
  2. probabil ca omul mereu a vrut sa socheze,dar atunci nu existau aceste moduri atat de evidente
    e trist,e real,e aici

    ReplyDelete
  3. de fapt toti vrem sa fim diferiti , dar din pacate cei mai multi prefera sa fie diferiti evidentiindu-sa prin tot felul de lucru si comportamente negative :]

    ReplyDelete