Monday

Bine ca era si politia, ca de nu...

ei na, c-am patit-o si pe asta! vesela cum ma stie lumea, ma intorc de la o iesire. ne-am plimbat si noi ca nebunele, am stat o juma de ora in statie de dragul de a astepta un autobus, apoi am plecat. si am luat-o prin parc, care apropo e foarte tare. am cantat niste Vama, niste Eagle Eye Cherry, un pic de RHCP si da-i cu Bon Jovi. Sarituri pe scari si miscari la bara si bineinteles cantat. cat de tare se putea. si mai tareeeeeee!la capatul scarii: Bau! Politia. "Buna, fetelor!" Noi: blank. Nicio expresie. "Buletinele de identitate la control!". Ca un cetatean cinstit ce sunt, il prezint, iar domnul, ca un curcan fericit ce e el, incepe sa ne ia la misto: salbatice, habauce. Sfatul lui a fost sa mergem pe camp sa urlam sa speriem mistretii. Pesemne si-a imaginat ca e o replica tare inspirata. Sagetatorul iese la iveala si eu incep, incet, sa ii schimb putin expresia omului. Am fost cel mai dragut delincvent cu putinta, i-am zis ca jignirea nu e necesara, dar omul o tinea pe-a lui. Nah, bine. "Ce ati consumat, fetelor, de sunteti in asa extaz?" Incepem sa radem si nik. Lui D. ii trecea prin cap langosul cu smantana si intoleranta la lactoza. Omul se enerveaza si o da pe amenzi, pe treburi cu "nu e amuzant", iar noi radeam in continuu. Ne-a facut si complimente. "Ca de destepte, sunteti!" D.:" De-aia mergem la scoala." Si micuta pisica si-a scos ghearele si a atacat. D.:"sunt atatia care fac atatea in oras si dumneavoastra va luati de noi ca am cantat si noi putin." curcanul:"Nu pot sa-i prind eu pe toti!" In timp ce ne tii pe noi in sah, cred si eu ca nu poti. Dar noi radeam. Omul spera la ceva mita, dar noi, fete cinstite, nu am putea incalca regulile. Astept amenda sau vreo scrisoare de amor. Rezultatul e acelasi. Salbatica de mine, am ajuns la oras si nu prea stiu sa ma comport. Tre sa imi iau neaparat o carte de bune maniere si sa invat by heart capitolul "Cum se comporta omul in oras". Necivilizata de mine! Bine ca era politia prin zona, ca de nu, cine stie ce se intampla!

4 comments:

  1. Ultima fată pe care-am văzut-o zburdând şi intonând cu pasiune a "acostat" o cracă şi şi-a găurit tărtăcuţa... aşa că fii cu grijă. ;)

    Iar despre poliţişti, roagă-te să n-ai de-a face cu ei în probleme serioase, mai bine să te amendeze decât să ai nevoie de ei pentru ceva.

    ReplyDelete
  2. chiar azi mi-a zis tata sa am grija sa nu ma opreasca vreun politist ca umblu noaptea pe strazi. bineinteles, intr-un cu totul alt fel :)
    macar omu' are simtul observatiei si a observat ca sunteti destepte:>

    ReplyDelete
  3. pai da.e si normal.cine stie ce s-ar fi putut intampla daca continuai?:))
    poate trezeai vreo baba din somnul de dupa-amiaza.si asta chiar e delict!!

    ReplyDelete
  4. Mai bine de mine, pot sa lalai cat vreau pe strazile din sat, ca doarme politia rurala la ora aia de poti sa tai lemne pe ea! Ultima oara i-am dat cu "crush crush crush" de latrau cainii din curti :))
    Ehe, tot indivizi d-astia ahtiati dupa spagi se trezesc sa ii dea amenda si lu' var-mea, ca se afla intr-un parc pt. copii si are 14 ani jumate, nu 14, limita normala, si ca se putea usura catelul pe nisip... Nu stiu si ei ce s-o faca pt. a o pune de-un spritz!

    ReplyDelete